LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Iako je važno poštovati upute Stožera civilne zaštite o prozračivanju prostora za neke je to jednostavno nemoguće

Iako je važno poštovati upute Stožera civilne zaštite o prozračivanju prostora za neke je to jednostavno nemoguće 

Upute Stožera civilne zaštite za vrijeme pandemije Covid-19 savjetuju prozračivanje prostora u kojima boravimo te provođenje što više vremena na otvorenom i svježem zraku . Za mnoge su to idealne upute ali ne baš i za alergičare i astmatičare koji izvore svojih problema nalaze upravo na otvorenim prostorima i u blizini drveća, cvijeća i ostalih biljaka. Provjetravanje za vrijeme visoke razine peludi ambrozije omogućuju peludi ulazak u životne i radne prostore koji ostaju na površinama odjeće i kao takve predstavljaju potencijalnu opasnost i uzrok alergijskoj reakciji kod alergičara. Kalendarski period kojega karakterizira povratak većeg broja stanovnika sa godišnjih odmora i nastavak  radnih obaveza u rujnu zasigurno će malo poremetiti i uputa stožera upućena upravo alergičarima kojima se savjetuje da ostanu u svojim domovima kako bi se zaštitili od tegoba uzrokovanih visokom razinom peludi.

Stoga i LUNOS predlaže nekoliko savjeta u svrhu ublažavanja potencijalnih tegoba:


  • Potrebno je pratiti peludnu prognozu i kalendar kako bi pravovremeno reagirali i zaštitili se od povećane produkcije peludi
  • Poželjno je zatvoriti prozore za vrijeme intenzivne pojave peludi
  • Osigurati optimalnu vlažnost zraka između 40 - 60% 


Pelud su mikroskopska zrnca koja vrlo lagano ulaze u naš dišni sustav i prenose se putem vjetra i na taj način može biti udahnuta i kod osjetljive populacije izazvati alergiju. Najveći dio otpuštene peludi, čak 90%, se zadržava na samom mjestu otpuštanja, dok se 10% prenosi vjetrom i može dosegnuti do 100 kilometara udaljenosti od mjesta otpuštanja. 

Lunos ventilacijski sustavi imaju posebne antialergijske filtere koji pročišćavaju zrak prilikom unosa svježeg zraka. Ujedno bitna stavka je održavanje optimalne vlažnosti zraka omogućuje bolje funkcioniranje alergičara te osoba osjetljivima na prehlade, viruse i peludnu hunjavicu, poznatu alergijsku bolest gornjih dišnih putova koja se javlja sezonski, u vrijeme kada se u zraku nalaze čestice određene peludi. Posljedice i stanja kao što su svrbež, pečenje, suzenje očiju, svrbež vrška nosa, osjećaj neprohodnost i punoće nosa, kihanje karakteristični su simptomi alergije koji se mogu pojaviti i unutar stambenih i poslovnih prostora, ne samo na otvorenom. Uzimajući u obzir da je  optimalna razina vlažnosti unutar prostora između 40 i 60%, naš proizvod Lunos Nexxt koji se odlikuje s čak 8 senzora koji tijekom rada osiguravaju optimalan rad s obzirom na unutrašnje i vanjske klimatske uvjete je pravi izbor i najsigurnije rješenje za vas i za vaše članove obitelji. 


Pronađite svoje rješenje Lunos katalog 2020.


Za ponudu nazovite na telefon: +385 99 830 75 58 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca. U zahtjevu nam pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt vašeg dnevnog boravka, a mi ćemo vam poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno