LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Imate problema s vlagom i/ili plijesni?

LUNOS ventilacijski sustav je rješenje za izmjenu zraka u vašem domu ili radnom prostoru uz automatsko kontroliranje razine vlage i CO2 u Vašem prostoru i time onemogućuje nastajanje viška vlage i posljedično plijesni.

Lunos sustavi za rekuperaciju topline omogućuju odvod ustajalog, potrošenog zraka, a istovremeno dotok svježeg, čistog odnosno filtriranog zraka što rezultira protokom zraka i time spriječava nastanak vlage u stanu/kući.


Ključne prednosti LUNOS ventilacijskih sustava:


Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni

• Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja

• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%

• Izuzetno niski operativni troškovi

• Antialergijski filteri- spriječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana

• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline

• Moderan dizajn i jednostavna upotreba


Koji je glavni „krivac“ za vlagu i plijesan u domu?


Proizvođači prozora ugradili su nepropusne prozore, zatvorili objekt, a zatim su stanovnicima dali upute da prozračuju otvaranjem prozora. Takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga u jesen i hladnoća zimi. Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzacija teče kroz prozor, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu. Ako otvorimo prozor malo ili čak samo na kip, ne činimo ništa, jer bismo trebali raditi poprečno provjetravanje ili propuh barem pet minuta, ali i u tom slučaju ne provjetravamo sve dijelove prostorije te samim time i za vrijeme hladnijih perioda povećavamo potrošnju toplinske energije.


Kako funkcionira cijeli sustav?


Lunos decentralizirani ventilacijski sustav radi usisavanjem ustajalog zraka i unosom novog čistog zraka. Na taj se način kontrolira izmjena, zrak se zamjenjuje u cijeloj prostoriji, a istovremeno se filtrira dovodni zrak antialergijskim filterima. Sustav ima ugrađenu kontrolnu jedinicu koja razinu vlage u prostoru konstantno drži na optimalnoj razini i time omogućuje da Vaš prostor "diše" te spriječava nastanak viška vlage. 

Ugradnja sustava je iznimno jednostavna te ćete u roku jednog dana imati spreman cjelokupni sustav koji će pridonijeti Vašoj kvaliteti zraka i time i života. Vaša borba protiv vlage u životnom prostoru bit će završena.
Kako biste dobili ponudu nazovite na telefon: +385 1 4816 581 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno