LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Kako postići sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja

Kako postići sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja?

Hladniji vremenski periodi su pred nama i donose nove izazove.


U nadolazećem periodu kada se razina vlage i padalina povećava a vanjska temperatura pada,  postoji mogućnost pojavljivanja određenih problema unutar kućanstva i radnih prostora. Neke od njih ćemo prve osjetiti a pamtimo ih kao izuzetno neugodne.


Povećano pojavljivanje vlage i plijesni na zidovima, veća potrošnja energije, opasnost od jačih alergijskih i astmatičnih reakcija su problemi koji se uglavnom pojavljuju  ukoliko vlažnost zraka u prostorima u kojima boravimo nije optimalna tj. vrijednost vlage padne ispod 40% ili se povisi iznad 60% kada nastane mogućnost razvoja bakterija, virusa, gljivica i grinja što doprinosi između ostalog i povećanju alergijskih i astmatičnih reakcija uslijed kojih, osim primarno bolesti dišnog sustava , pojava vlage i kondenzata utječe i na razinu imunološkog sustava cjelokupnog organizma, pri čemu osobitu pažnju treba pokloniti  zaštiti djece i starijih kao izdvojene, posebno ugrožene skupine.


Ako je vlažnost zraka u zimskom periodu unutar prostora veća od 70%, troškovi grijanja će nam porasti za minimalno 25%. Vlaga osim što šteti zdravlju šteti i namještaju te podnim oblogama, koje se mogu napuhati te izgubiti svoju najbolju funkciju. Dodatno se vlažnost zraka povećava prilikom kuhanja, tuširanja, sušenja odjeće unutar prostora te općenito svakodnevnim vlaženjem prostora u kojemu boravimo bez adekvatnog prozračivanja i izjednačavanja temperaturnog mosta. Upravo iz tog razloga, da bi kvalitetno doskočili i pravovremeno spriječili ozbiljne zdravstvene probleme, prostore u kojima boravimo je potrebno provjetravati čak 3 do 4 puta dnevno, no zimi kada je temperaturna razlika velika provjetravanjem prostora ujedno isti prostor i rashlađujemo pa samim time trošimo i više energenata za ponovno zagrijavanje prostora.


Isprva najjednostavnije i najbrže rješenje, ostavljanje prozora poluotvorenima ''na kip'' predstavlja ujedno i jedno od naj nepravilnijih načina prozračivanja, iz razloga što se navedenim načinom rashlađuju samo zidovi oko okvira određenog prozora, s obzirom da se radi o vertikalnom položaju stakla u odnosu na okvir prozora, koji samim svojim položajem usmjerava zrak samo u zadanim smjerovima pa se cjelokupna prostorija ne rashladi dovoljno brzo, odnosno ne rashladi se uopće na pravilan način, iako imamo dojam da je u prostoriji svježi zrak. Tome ograničenju dodatno doprinose zavjese i teži zastori koji blokiraju cirkulaciju zraka.


Da bi se napravila brza izmjena zraka pri provjetravanju potrebno je otvoriti širom prozore te napraviti propuh, no takve aktivnosti dovode do dodatnih problema s upalama uha i glavoboljama kojima je dovoljna tek mala izloženost propuhu. Kako biste na vrijeme izbjegli sve navedene problematične okolnosti ustajalosti zraka, pljesni, kondenzacije te općenito ozdravili svoj životni i radni prostor, najbolja opcija je ugradnja decentraliziranih ventilacijskih sustava Lunos koji je jedan od najpoznatijih proizvođača stambenih ventilacijskih sustava. Upotrebom vrlo izdržljivih kompatibilnih komponenti i povoljnih rješenja postigli smo značajno poboljšanu mikroklimu u stanu i pogodne uvjete za zdravu građevinsku tvar bez vlage. Lunos osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni. 


Pronađite svoje rješenje Lunos katalog 2020


Za ponudu nazovite na telefon: +385 99 830 75 58 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca. U zahtjevu nam pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt vašeg dnevnog boravka, a mi ćemo vam poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno