LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Koje su sve prednosti udisanja čistog zrakaKvalitetni ventilacijski sustavi pri samom pročišćavanju zraka ujedno pomažu u sprječavanju ulaska alergena u prostor te smanjuju izloženost štetnim uzročnicima koji mogu pogoršati stanja gornjih dišnih puteva kao što su neoptimalna vlaga i plijesan. Čisti zrak ima pozitivan utjecaj na cjelokupno stanje organizma i zdravlja. Udisanjem čistog zraka unutar prostora gdje provodimo više vremena svog života ima nekoliko prednosti:


  1. Snižava rizik od srčanih bolesti


Održavanje čistog zraka unutar prostora u kojem boravimo neće eliminirati rizik od srčanih bolesti, budući da je vanjski zrak manje-više izvan naše kontrole, ali čist zrak u domu ili radnom prostoru može ograničiti izloženost onečišćenju česticama koje regularnim prozračivanjem ulaze u prostor. Nekoliko studija je  utvrdilo snažnu vezu između dugotrajne izloženosti česticama onečišćenja zraka i kardiovaskularnih bolesti.


  2. Pogoduje održavanju zdravije kože


Izloženost toksinima u zraku i neoptimalnoj razini vlažnosti zraka unutar prostora jedni su od brojnih kemijskih čimbenika modernog starenja, posebice starenja i isušivanja kože. Uz čišći zrak, veća je vjerojatnost da će koža zadržati svoju elastičnost tijekom vremena, sprječavajući bore. Manje izlaganje zagađenju također može pomoći u rješavanju problema s tenom povezanim s kemikalijama, no unos pročišćenog zraka i ispuh nečistog ustajalog zraka te uz LUNOS ventilacijski sustav koji održava optimalnu razinu vlažnosti zraka pomaže da koža ostane vlažna i sjajna. 


  3. Pogoduje kvalitetnijem kućnom vježbanju


Kako se mijenjaju navike i potrebe radi vanjskih utjecaja tako smo i počeli vježbati više kod kuće, što radi zatvorenih teretana radi pandemije do toga da nam je jednostavnije i vremenski efikasnije odraditi treninge unutar svoja četiri zida. Tada je ključno je osigurati najvišu moguću razinu kvalitete zraka u kući. Odavno je poznato da čisti zrak potiče bolje atletske performanse. Tijekom treninga, tijelu je potrebno više kisika nego inače, pa uvlači više zraka kako bi dopremio kisik u mišićno tkivo, no u isto vrijeme prilikom zagrijavanja tijelo se znoji i isparava pa se povećava i razina vlage u prostoru što je potrebno regulirati. Ovaj proces može uvelike povećati izloženost zagađivačima u zraku niske kvalitete te je potrebno uključiti LUNOS ventilacijski sustav s automatskim načinom rada koji pomoću svojih senzora detektira povećanu razinu vlažnosti i djeluje na način da unosi čisti i izbacuje nečisti zrak prilagođenim radom kako bi se kvaliteta zraka vratila najoptimalnijem stanju.


 5. Poboljšava kognitivno zdravlje


Kao i svaki drugi dio ljudskog tijela, mozak ovisi o kisiku kako bi ispravno funkcionirao. Međutim, kada je zrak koji udišemo zagađen ili je neprilagođena razina vlažnosti, na mozak može negativno utjecati i dolazi do problema sa spavanjem, razmišljanjem, učenjem... Održavanjem zraka u domu čistim, možete pomoći u održavanju integriteta vašeg mozga i spriječiti neke od kognitivnih padova povezanih s uobičajenim oblicima onečišćenja zraka.

Ukoliko želite na vrijeme poduzeti sve moguće mjere kako bi poboljšali kvalitetu življenja kontaktirajte nas i osigurajte svoj termin za ugradnju najboljeg rješenja za pročišćavanje zraka u prostoru u kojem boravite. Za svaki dom ili radni prostor potrebna su različita rješenja radi prostornog plana i veličine te problema koji želite riješiti te radi toga je potrebno poslati ispravne informacije kako bi ventilacijski stručnjaci Lunos Hrvatska mogli napraviti najbolje rješenje i ponudu.


Upit pošaljite na:


e-mail: lunos@lunos-hrvatska.com, putem obrazca ili nas nazovite na elefon: +385 99 830 75 58 . U zahtjevu nam pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt vašeg prostora, a mi ćemo vam poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno