LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS sustavi za život bez vlage i plijesni

LUNOS sustavi za život bez vlage i plijesni


Za bolju kvalitetu življenja!Koja je prednost sustava Lunos?


LUNOS sustav (sa ili bez rekuperacije) može se instalirati u bilo kojoj fazi izgradnje, što je ključna prednost; izvrstan je za obnove starogradnje i novogradnje, parametri i rezultati nakon ugradnje identični su centralnom ventilacijskom sustavu. S kasnijim verzijama s oporavkom topline postižemo i standarde za pasivne kuće. Lunos je već 2012. godine dobio nagradu za najbolji proizvod godine. Razvoj decentraliziranih sustava doveo je do toga da su ljudi počeli masovno prozračivati ​​svoje domove radi jednostavnosti ugradnje. Ranije su tražili rješenja, ali struka zapravo nije imala odgovarajuće rješenje i odgovor. S dolaskom pandemije okolina je postala svjesnija važnosti čistog zraka kako bi poboljšali kvalitetu življenja.


Razvoj, obnova i novogradnja


Proizvođači prozora ugradili su nepropusne prozore, zatvorili objekt, a zatim su stanovnicima dali upute da prozračuju otvaranjem prozora. Takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga u jesen i hladnoća zimi. Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzacija teče kroz prozor, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu. Ako otvorimo prozor malo ili čak samo na kip, ne činimo ništa, jer bismo trebali raditi poprečno provjetravanje ili propuh barem pet minuta, ali i u tom slučaju ne provjetravamo sve dijelove prostorije te samim time i za vrijeme hladnijih perioda povećavamo potrošnju toplinske energije.


Kako funkcionira cijeli sustav?


Lunos decentralizirani ventilacijski sustav radi usisavanjem ispušnog zraka i unosom novog čistog zraka. Na taj se način kontrolira izmjena, nema ih previše i nije premalo, zrak se zamjenjuje u cijeloj prostoriji, a istovremeno se filtrira dovodni zrak, što je posebno važno ako vani imamo loš zrak ili je pun grinja. Zvučna izolacija ista je kao i kod zatvorenih prozora (52 decibela izolacije), ušteda topline veća je od 40% u usporedbi s klasičnim hidroosjetljivim sustavom u usporedbi s otvaranjem prozora, a sa sustavom rekuperacije ti su gubici doista minimalni. Kada razmišljamo o energetskoj učinkovitosti i to se također potiče, moramo znati da je stan s novim prozorima bez ventilacijskog sustava neispravan. Radimo nove fasade, poboljšava se hermetičnost zidova, mijenjaju se prozori i kvalitetan prozor gotovo je nepropustan za zrak, ali što udišemo? Osim vlažnosti, povećava se i sadržaj ugljičnog dioksida u zraku, a vrijednost radona se povećava u nižim prostorijama.


Za život bez vlage i plijesni

Za bolju kvalitetu življenja!


Dolazi doba godine kada će opasnost od plijesni biti najveća. Na prijelazu jeseni

javljaju se prvi hladniji periodi, povećava se vlaga u zraku pa je pojava plijesni u našim domovima samo pitanje vremena. Znamo da plijesan nije samo estetski nego prije svega zdravstveni problem jer može uzrokovati ozbiljne respiratorne probleme i negativno utjecati na imunološki sustav. Lunos Hrvatska ventilacijski stručnjaci vam možemo omogućiti optimalne uvjete za život u vašem domu ugradnjom decentraliziranog ventilacijskog sustava, gdje se zrak potpuno filtrira bez propuha i gubitaka topline. LUNOS ventilacijski sustavi potpuno su nenametljivi za korisnike, jer je njihov rad gotovo nečujan.


Kako biste dobili ponudu nazovite na telefon: +385 99 830 75 58 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca. U zahtjevu nam pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt vašeg prostora, a mi ćemo vam poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno