LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Renovirate li staru kuću? Pazite da ne napravite ovu grešku


Suvremeni trendovi u gradnji i renoviranju teže optimalnoj izolaciji ili potpunoj nepropusnosti. Međutim, time nanosimo velike štete našem životnom okruženju.


Želja pretvoriti svoj dom u energetski učinkovitu zgradu često se zakomplicira prilikom renoviranja stare kuće. Zamjenom prozora i renoviranjem fasadnog sustava postižemo da toplina ne izlazi iz kuće, ali se u isto vrijeme može dogoditi da nam dom bude previše hermetičan. "Nepropusni objekat je katastrofa. Nije pogodan za život. U njemu nema dovoljno kisika, vidimo kondenzaciju na prozorima, počinje se pojavljivati ​​plijesan u kutovima prostorija", objašnjava Domen Gjuras iz Lunosa. To rezultira lošim zrakom u kući.

Vlaga i plijesan nisu samo estetski problem- izrazito su štetni za zdravlje jer uzrokuju respiratorne probleme i negativno utječu na imunološki sustav.


Ključna pogreška u obnovi zgrada


Prilikom projektiranja obnove stare zgrade stoga treba razmišljati i o tome kako, u želji za maksimalnom energetskom učinkovitošću, voditi računa i o tome kakav ćemo zrak udisati. Stoga je presudan učinkovit ventilacijski sustav koji će omogućiti stalnu cirkulaciju zraka.

Klasično provjetravanje otvaranjem prozora nije dovoljno, jer ne propušta dovoljnu količinu svježeg zraka. Osim toga, zimi je ventilacija još manje praktična, jer otvaranje prozora uzrokuje snižavanje temperature prostorije i posljedično povećanje troškova grijanja.


Kako bi vaš boravak kod kuće bio ugodniji i zdraviji, trebali biste razmisliti i o učinkovitom sustavu ventilacije. Više od deset godina Lunos nudi sofisticirane i inovativne uređaje koji će konačno učiniti da vaši domovi „dišu“ odnosno da imaju protok zraka.


Zašto odabrati Lunos ventilacijski sustav?


LUNOS sustav je pristupačan i iznimno jednostavan za instalaciju.

Ugradnjom njemačkog ventilacijskog sustava LUNOS svježi zrak će stalno pritjecati u vaš stan, a iskorišteni zrak će se stalno odvoditi kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz okno ili vanjski zid. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa, ukratko, poboljšat ćete kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergije. Filter za alergije se može prati i ne treba ga mijenjati.

LUNOS ventilacijski sustav radi 24 sata na dan, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi nam i do 30 posto energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore

Poznajete li sindrom bolesne zgrade?


Najveća smetnja u hrvatskim domovima je vlaga, koja je uglavnom posljedica modernog načina gradnje. Vlaga je veliki neprijatelj našeg zdravlja, jer uzrokuje mnoge neugodnosti, uključujući upalu sluznice nosa i oka, iritaciju dišnih puteva, kašalj, kihanje i stezanje u plućima. Najosjetljiviji na tegobe su dojenčad i djeca, starije osobe, kao i bolesnici s astmom.


Tri ključna elementa u obnovi stare kuće


# dobri PVC ili drveni prozori


# učinkovita fasadna izolacija (debljine najmanje 15 centimetara)


#inovativni sustav ventilacije


"U razvijenim europskim zemljama svaka je energetska sanacija vezana i uz ugradnju ventilacijskog sustava. Najprodavaniji sustav u Europi je LUNOS e2 kojeg se godišnje ugradi oko 5000", rekao je direktor tvrtke Domen Gjuras.

Lunos će se brinuti o vama od početka do kraja – uz besplatne savjete i prijedloge koji će najbolje odgovarati vašem novom domu.Koliko je komplicirano ugraditi ventilacijski sustav?


Budući da se sustav ugrađuje brzo i bez potrebe za većim zahvatima, može ga se ugraditi u bilo koje godišnje doba, kao i u bilo kojoj fazi gradnje ili obnove. Dakle, u starogradnje, novogradnje, stanovima u fazi renovacije. Sama montaža je brza i jednostavna te gotovo bez prašine prilikom ugradnje.
Prednosti ventilacijskih sustava su sljedeće:


  •    Iznimno efiksasan u borbi protiv vlage I plijesni

• Automatski uklanja ustajali zrak s neugodnim mirisima,

• Uklanja suvišnu vlagu i štetne tvari te omogućuje dotok svježeg i filtriranog zraka

• Spriječava ulazak prašine, peludi I ostalih nečistoća izvana

• Ušteda energije 30 % jer se ne gubi toplina otvaranjem prozoraKako biste dobili ponudu nazovite na telefon: +385 1 4816 581 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno