LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Snijeg povećava opasnost od nastanka plijesni

Snijeg povećava opasnost od nastanka plijesni

Nastanak plijesni jednako je moguć kod hladnijih zimskih perioda kao i u periodima vlažnih ljetnih mjeseci. Opasnost od nastanka plijesni se povećava radi pora plijesni koje se žire vlažnim zrakom unutar prostora te je ista tijekom cijele godine bez obzira na temperature. 


Uzroci nastanka plijesni tijekom hladnijih perioda


Kondenzacija nastaje spajanjem toplog zraka iz zagrijane unutrašnjosti prostora i hladnog vanjskog zraka ili snijega koji se spušta na krov iznad njega i obavija vanjske zidove. Snijeg se duže zadržava na površinama i isto tako mu je potrebno duže da se otopi što dodatno omogućuje povećanje vlage. Upravo ti hladniji zidovi koji su okvir zagrijanom prostoru su razlog nastajanja kondenzacije. Ukoliko ne spriječimo kondenzaciju gotovo je nemoguće izbjeći nastanak plijesni.


Evo nekoliko radnji koje možemo poduzeti kako bismo spriječili nastanak plijesni u domu ili radnim prostorima koji nastaju radi niskih zimskih temperatura i zadržavanja ili topljenja  snijega ili leda.


Osušite vlažne površine u prostoru


Prilikom ulaska u prostor za vrijeme vlažnih perioda unosim snijeg ili kišu na obući i odjeći te kišobranima u dom. Osim što uništava materijal na kojem je ostavljen mokar trag također i doprinosi nastanku plijesni. Bitno je uvijek odmah počistiti te vlažne površine koje prilikom grijanja isparavaju i utječu na povećavanje razine vlažnosti u prostoru iznad optimalne razine od 40-60%. 


Provjerite izolaciju zidova i krova


Ukoliko je izolacija doma oštećena povećava se opasnost od prodiranja otopljenog snijega ili kiše u te pukotine i time dolazi do većeg oštećenja same strukture prostora te prodiranje vlage i stvaranje kondenzacije koja u konačnici doprinosi nastajanju plijesni te i dodatnim strukturalnim i zdravstvenim problemima.


Pokrenite automatski rad ventilacijskih sustava s rekuperacijom topline


LUNOS rekuperatori zraka su inovativni proizvodi koji svojom e linijom postiže najbolja rješenja za sve vrste problema prostora za regulaciju vlage, prozračivanje i pročišćavanje zraka. Rekuperacijska jedinica radi na principu istovremene izmjene zraka, a pri tome i održavanje topline prilikom unosa hladnog čistog zraka u prostor. 8 senzora omogućuje optimalan rad i prilagodbu rada ventilatora kako bi se rad sustava prilagodio nepredviđenim povećanim povećanjima vlažnosti zraka kako bi se upravo spriječio nastanak kondenzacije i plijesni.


Koristite ovlaživač zraka na minimalnoj jačini rada


Zimski zrak može biti hladan i suh što se uz grijanje u prostoru pojačava, što je posljedica suhe kože i kašlja. Upravo su ovlaživači zraka popularni su tijekom zimskih mjeseci za ublažavanje simptoma suhoće dišnih puteva, očiju i kože dodavanjem vlage unutarnjem zraku. No, neki prijenosni ovlaživači nemaju postavke za regulaciju razine vlage koja se stvara i time lako mogu pospješiti neoptimalnu razinu vlažnosti zraka. Kako biste smanjili rizik od onečišćenja plijesni zbog prekomjerne vlage, održavajte vlažnost na minimalno 40% i maksimalno 60%. 


Kako biste dobili ponudu nazovite na telefon: +385 99 830 75 58 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca


U zahtjevu nam pošaljite:

  • telefonski broj
  • tlocrt vašeg prostora

a mi ćemo vam poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno