LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Toplo – hladno! Najpovoljniji uvjeti za stvaranje kondenzacije u prostorima. Kako ju izbjeći?

Toplo – hladno! Najpovoljniji uvjeti za stvaranje kondenzacije u prostorima. Kako ju izbjeći? 


Trenutno imamo osjećaj da se u jednom danu promijene najmanje dva godišnja doba. Dok su naši životni i radni prostori su zagrijani, vanjski zidovi su radi nižih jutarnjih i večernjih temperatura primjetno hladniji te je razlika u temperaturi je znatnije primjetna. Upravo radi te razlike povećava se mogućnost nastajanja kondenzacije unutar prostora u kojima boravimo. Posljedica kondenzacije je vlaga koja nastaje radi neadekvatne toplinske izolacije ili loše ventilacije unutrašnjih prostora.

Kako bismo postigli smanjenje gubitka toplinske energije koriste se novi građevinski materijali od kojih se izrađuju prozori koji su adekvatna izolacija jer nema više propuha, ali pri tome se gubi i prirodna ventilacija prostora. No uz smanjenje potrošnje energije grijanja želimo imati i ugodan zrak u prostoru u kojem boravimo.

Oboje možemo dobiti na način da neprestano osiguramo dobro promišljeno provjetravanje prostora. No nismo u mogućnosti uvijek mjeriti razinu vlažnosti u prostoru, sobnu temperaturu te biti prisutni u domu kako bismo u pravo vrijeme odradili adekvatno provjetravanje.

Rješenje za to je Nexxt, Lunos ventilacijski sustav, koji je opremljen automatskom kontrolom rada, a optimalan rad omogućuje čak 8 integriranih senzora.

Nexxt se odlikuje s čak 8 senzora koji tijekomn rada osiguravaju optimalan rad s obzirom na unutrašnje i vanjske klimatske uvjete.

Zahvaljujući vrlo niskoj potrošnji energije Nexxt je iznimno energetski učinkovit, čime aktivno doprinosi zaštiti našeg okoliša. Nisku potrošnju energije u velikoj mjeri omogućuju novi EC pogonski motori visoke iskoristivosti.


Nexxta modul s izmjenjivačem topline koji radi po načelu križne izmjene zraka (slično centraliziranim ventilacijskim sustavima). Iskoristivost rekuperacije viša je od 90 % (EN 13141-8) pri brzini od 60 m3/h. 


Sada je pravo vrijeme da ugradite ventilacijske sustave kako biste osigurali bezbrižne nadolazeće hladne mjesece. Sustav LUNOS cjenovno je pristupačan i iznimno jednostavan za montažu. Zbog svoje je jednostavnosti prikladan za montažu u starije kuće ili stanove, kao i u novogradnju. Da biste montirali sustav, ne morate ugraditi cijevi, zbog čega je montaža brza i ne zahtijeva veće intervencije u stanu.


Ugradnja njemačkoga ventilacijskog sustava LUNOS omogućit će stalni dotok svježeg zraka u vaš stan, dok će se potrošeni neprekidno odvoditi ventilatorskom jedinicom izravno kroz kanal ili vanjski zid. Tako ćete smanjiti količinu vlage u prostorijama i spriječiti nastanak plijesni na zidu, kondenzata i neugodnog mirisa – ukratko, sebi i svojoj obitelji poboljšat ćete kvalitetu stanovanja. Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergija. Antialergijski filtar je periv i ne treba ga mijenjati. Ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije te ujedno uštedi do 30 % više energijeu odnosu na prozračivanje putem prozora.


Pronađite svoje rješenje: Lunos katalog 2020.


Za ponudu nazovite na telefon: +385 99 830 75 58 ili pošaljite upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili putem obrazca. U zahtjevu nam pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt vašeg dnevnog boravka, a mi ćemo vam poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.

Osjetite svježinu prirode u svom domu.

Aktualno