LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Rekuperacija E2

Novi LUNOS e2 još je energetski učinkovitiji i tiši s automatskom kontrolom vlage


LUNOS ventilacijski sustav za životne prostore s toplinskom rekuperacijom.

 

Lunos e2

je sustav s iznimno visokom toplinskom iskoristivošću koja iznosi 93,6 %. Čujnost tijekom rada jedinice odsad je smanjena na samo 11 dB što je gotovo potpuno nečujno za ljude. Prednost koju kupci stječu odražava se u odgovarajućoj izmjeni zraka dok su prozori potpuno zatvoreni te zadržavanju topline. Sustav Lunos e2  poznat je po iznimno niskim troškovima montaže koja ne zahtijeva uvođenje razvodne cijevi, što ga čini izvrsnim rješenjem, kako za novogradnju, tako i za sanirane objekte. Automatska kontrola vlage omogućuje optimalan rad sustava i osigurava optimalnu klimu za stanovanje bez obzira na godišnje doba.

 

Pojedinačna rekuperacijska jedinica godišnje potroši električnu energiju približne vrijednosti od 2,3 €. Filtri su  trajni i mogu se prati pod tekućom vodom,  a možete odabrati i filtre za pelud koji su posebno prikladni za alergičare i ljude slabijeg zdravlja.

 

Rekuperacija E2

Pogledajte kratak videozapis o ugradnji ventilacijskog sustava Lunos e2!

Prednosti LUNOS e2


Električni motori visoke učinkovitosti, s najnovijom ekonomičnom i ekološkom tehnologijom, u kombinaciji s mehanički modificiranim i posebno poboljšanim ventilatorima gotovo su eliminirali poznate zvukove ventilacije. S ukupno 11,5 dB * u fazi 1, 17,5 dB * u fazi 2 i 23 dB * u fazi 3 (što odgovara zapreminskom kapacitetu 17, 38 i 48 m3 / h), ventilatori padaju u daleko ispod potrebnih DIN granica za životne i spavaće prostore. LUNOS postavlja potpuno nove standarde u pogledu zvuka u ventilaciji. Za usporedbu: smanjenje od samo 3 dB znači prepoloviti intenzitet zvuka. Nova generacija Lunos e2 tako je smanjila slušnost da je oko 3 puta niža u slušanosti nego što zahtijevaju najstroži standardi.

S preračunanom potrošnjom od 0,07 W / m3 / h, e2 je nenadmašno energetski učinkovit i stoga aktivno doprinosi zaštiti okoliša kao i uštedama koje su poznate u novčaniku. Odredbe trenutnog standarda DIN 1946-6 za uređaje za energetsku učinkovitost E višestruko su prekoračene, što uređaj e2 stavlja na 1. mjesto među usporedivim proizvodima.

E2 djeluje na dobro poznatom principu regenerativne izmjene topline, koji je LUNOS gotovo do savršenstva poboljšao. Takozvani akutni akumulator topline smješten je u sredini protoka zraka stvorenog eko-ekonomičnim motorom s aksijalnim ventilatorom. S naizmjeničnim smjerom strujanja zraka, koji je namjerno uzrokovan radom ventilatora, keramička jezgra se puni toplinskom energijom zraka koji dolazi iz prostorije i emitira se u dovodni zrak. Taj je postupak toliko učinkovit da se tijekom ventilacije izgubi samo 10% energije za grijanje. Za uravnoteženo dovod ispuha i zraka preporučuje se ugraditi dvije jedinice ili jednak broj ventilacijskih uređaja e2. Vrlo važan dio ventilacijske jedinice je učinkovit filter. Filteri su izdržljivi i lako se čiste. Za one koji imaju alergiju, nudimo posebne mikro filtre koji osiguravaju da čestice peludi, prljavštine i prašine više ne mogu ući u životni prostor.

e2 je najmanji decentralizirani ventilacijski uređaj za ventilaciju stambenih prostora s povratom topline i djeluje na principu regenerativne izmjene topline. Uz pomoć najmodernije tehnologije uspjeli smo napraviti akumulator topline od keramičkog kompozita, koji vraća toplinu u iznosu od 93,6%. Kombinacija vrlo učinkovitog, ekonomičnog i ekološkog električnog motora i pametne regulacije omogućila je LUNOS-u razvoj najisplativijih ventilacijskih uređaja.

Tamo gdje je već instaliran ventilacijski sustav LUNOS, e2 se može ugraditi u prethodno postojeće otvore na vanjskim zidovima tipa ALD-R 160 ili ALD-R 160 L u LUNOtherm elementima. Čak se i u novim konstrukcijama e2 može kombinirati sa svim elementima LUNOtherm. U kombinaciji s fasadnim elementima LUNOtherm, samo mali vidljivi jaz ostaje do okvira prozora. Rešetke i zidne intervencije više nisu potrebne.

LUNOS e2 može se koristiti u novogradnji i obnovi. U slučaju nove konstrukcije, e2 se može ugraditi umetanjem zidnog kućišta između cigle, ili kasnije ili u slučaju obnove, može se ugraditi sa zidnim prodorom promjera 162 mm, što se izvodi posebnom bušilicom. Zid mora biti debljine najmanje 30 cm (uključujući izolaciju). Uređaji su spojeni izravno na upravljačku jedinicu (220 V) s niskonaponskim kabelom (12 V).

Ventilacija s povratom topline bit će učinkovitija nego ikad kod uređaja LUNOS e2.

 

Potrošnja električne energije po uređaju iznosi samo:

  • 1,2 W pri potrebnoj razmjeni od 17 m3 / h
  • 2,3 W pri potrebnoj izmjeni od 38 m3 / h
  • 3,0 W pri potrebnoj izmjeni od 48 m3 / h

 

To znači potrošnju od 0,07 W / m3 / h u povratu topline od 93,6%. 
 

Održivost nam je važna! Svi proizvodi izrađeni su isključivo od ekološki prihvatljivih i recikliranih materijala, a procesi prerade također su ekološki prihvatljivi.

Želite znati više o rekuperaciji E