LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00

Pet: 08:00-14:00
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS d.o.o.

 

RADNO VRIJEME PRODAJE:

Pon, sri, čet : 08:00-16:00

Uto: 08:00 - 18:00 

Pet: 08:00 - 14:00 
Subota i nedjelja: Zatvoreno

 

+385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

LUNOS Hrvatska

 

RADNO VRIJEME

 

PRODAJNO MJESTO ZAGREB

 

Pon, sri, čet: 08:00-16:00

Uto: 8:00-18:00

Pet: 08:00-14:00

Sub i ned: Zatvoreno

 

PRODAJNO MJESTO SPLIT

 

RADNO VRIJEME

prema dogovoru

 

 +385 1 4816 581

 

E-mail:

lunos@lunos-hrvatska.com

Rekuperacija E2

e2 PLUS Blue Line – pametan odabir


Lunos je za nešto zahtjevnije korisnike osmislio prestižnu liniju proizvoda - e2 PLUS Blue Line. Nadograđeni sustav e2 odlikuje se staklenom maskom, usavršenim dizajnom, svestranošću i još tišim radom. Nenadmašnu energetsku učinkovitost duguje iznimno niskoj potrošnji energije i time aktivno doprinosi zaštiti okoliša i većoj uštedi. Svojom inovativnom regulacijom izmjene zraka osigurava učinkovitu zaštitu od štete koju uzrokuju vlaga i pojava plijesni. Ovaj najmanji decentralizirani ventilacijski sustav visoko je kompatibilan sa svim LUNOtherm elementima i može ga se ugraditi, kako u novogradnju, tako i u sanirane objekte.

 

NOVA generacija najprodavanijega ventilacijskog sustava – unos e2. Ventilacijski sustav Lunos e2 svake je godine sve bolji, a 2017. g. ponovno je osvojio nagradu za najbolji ventilacijski sustav »Best of 2017«, kao i prestižnu nagradu za energetski najučinkovitiji proizvod godine »Best product of the year 2017« u kategoriji funkcionalnosti i ekologije.

Prednosti LUNOS e2 Plus Blue line


Električni motori visoke učinkovitosti, s najnovijom ekonomičnom i ekološkom tehnologijom, u kombinaciji s mehanički modificiranim i posebno poboljšanim ventilatorima gotovo su eliminirali poznate zvukove ventilacije. Čujnost pri radu na udaljenosti od 1 m iznosi samo 9,7 dB, tako da ventilatori padaju na područje daleko ispod DIN-ovih granica potrebnih za životne i spavaće prostore. LUNOS postavlja potpuno nove standarde u pogledu zvuka u ventilaciji.

S preračunanom potrošnjom od 0,03 W / m3 / h, e2 Plus Blue Line je nenadmašno energetski učinkovit i stoga aktivno doprinosi zaštiti okoliša i uštedama u novčaniku. Odredbe trenutnog standarda DIN 1946-6 za uređaje za energetsku učinkovitost E višestruko su prekoračene, što uređaj stavlja na 1. mjesto među usporedivim proizvodima.

E2 Plus Blue Line djeluje na dobro poznatom principu regenerativne izmjene topline, koji je LUNOS gotovo do savršenstva poboljšao. Takozvani akutni akumulator topline smješten je u sredini protoka zraka stvorenog eko-ekonomičnim motorom s aksijalnim ventilatorom. S naizmjeničnim smjerom strujanja zraka, koji je namjerno uzrokovan radom ventilatora, keramička jezgra se puni toplinskom energijom zraka koji dolazi iz prostorije i emitira se u dovodni zrak. Taj je postupak toliko učinkovit da se tijekom ventilacije izgubi samo 10% energije za grijanje.

 

Za uravnoteženo odsisavanje i opskrbu zraka, preporučuje se ugradnja dvije jedinice ili jednak broj ventilacijskih uređaja e2 Plus Blue Line. Vrlo važan dio ventilacijske jedinice je učinkovit filter. Filteri su izdržljivi i lako se čiste.

 

Za one koji imaju alergiju, nudimo posebne mikro filtre koji osiguravaju da čestice peludi, prljavštine i prašine više ne mogu ući u životni prostor.

 

  • Prosječna energetska učinkovitost: 97,6%
  • Podesivi protok zraka: 15–75 m3 / h
  • Vanjska zvučna zaštita: 49,0 dB

e2 Plus Blue Line najmanji je decentralizirani ventilacijski uređaj za ventilaciju stambenih prostora s povratom topline i djeluje na principu regenerativne izmjene topline. Uz pomoć najmodernije tehnologije uspjeli smo napraviti akumulator topline od keramičkog kompozita, koji vraća toplinu u iznosu od 93,6%. Kombinacija vrlo učinkovitog, ekonomičnog i ekološkog električnog motora i pametne regulacije omogućila je LUNOS-u razvoj najisplativijih ventilacijskih uređaja.

Tamo gdje je već ugrađen ventilacijski sustav LUNOS, e2 Plus Blue Line može se ugraditi u već postojeće otvore u vanjskim zidovima tipa ALD-R 160 ili ALD-R 160L u LUNOtherm elementima. Također se može kombinirati sa svim elementima LUNOtherm u novim konstrukcijama. U kombinaciji s fasadnim elementima LUNOtherm, samo mali vidljivi jaz ostaje do okvira prozora. Rešetke i zidne intervencije više nisu potrebne.

LUNOS e2 Plus Blue Line može se koristiti u novogradnji i obnovi. U slučaju nove konstrukcije može se ugraditi umetanjem zidnog kućišta između cigle, ili kasnije ili u slučaju obnove, može se ugraditi sa zidnim prodorom promjera 162 mm, što se izvodi posebnom bušilicom. Zid mora biti debljine najmanje 30 cm (uključujući izolaciju). Uređaji su spojeni izravno na upravljačku jedinicu (220 V) s niskonaponskim kabelom (12 V).

Ventilacija s povratom topline bit će s
Uređaj LUNOS e2 učinkovitiji je nego ikad prije.

 

Održivost nam je važna!

Svi proizvodi izrađeni su isključivo od ekološki prihvatljivih i recikliranih materijala, a procesi prerade također su ekološki prihvatljivi.

Uvijek na vrhu prioriteta zdravijeg življenja

Nudimo učinkovita rješenja za sve tipove zgrada, za sve faze izgradnje i za gotovo svaki džep. Naši stručnjaci za ventilaciju zasigurno će znati slušati vaše probleme i pronaći prava rješenja.

Želite znati više o rekuperaciji e2 plus?